access deny


کد خبر: ٢٥٩٤٣   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1401/04/21-١٥:٠٠

ابوالقاسم قاسم زاده

 

برکه _ در قسمت اول از «محک» شرحی هر چند به اختصار از سیر و تثبیت فضای مجازی در مجموعه تکنولوژی ارتباطات نگاشته شد. قسمت دوم را با جملات پایانی قسمت اول پی می‌گیریم:«پرسش این است» آیا دولت‌ها و جوامع فکری و دانشگاهی بدون «تدبیر» و «عقلانیت» به واقعیت فراگیر «فضای مجازی» می‌نگرند و خود را تسلیم آن در پذیرش «هرچه بادا باد» کرده‌اند؟ یا برنامه‌ریزی دقیق و بسیار کاربردی برای آن دارند و به اجرا می‌آورند!؟
اصل «دانستن، حق مردم» است را هیچ دولتی، چه دولت‌هایی که با آراء عمومی مردم از مسیر انتخابات عمومی انتخاب می‌شوند تا برای مدت معین از یک «بازه» زمانی یا چند دوره متوالی سکاندار برنامه‌ریزی کلان کشور خود شوند و اجرای مدیریت را به دست می‌گیرند و چه حکومت‌هایی که از مسیر انتخابات، انتخاب نشده‌اند، رد نمی‌کنند. در بسیاری از کشورها نیز اصل «دانستن حق مردم است» در قانون اساسی به صراحت آمده است. اما تفکرات چپ مارکسیستی، باعث شده دولت‌ها خود را نماینده توده‌های مردم بدانند و چندان اصل «دانستن حق مردم است» را بر نتابند زیرا باور دارند، «حاکم و حاکمیت باید بداند» تا مردم را به چرخه رفاه و آسایش هدایت کند!.
رشد تکنولوژی بخصوص در بخش‌های گوناگون «ارتباطات» بعد از سال‌های سال به مفهوم مدیریتی در امر «دانستن» یا «اطلاعات» رسیده است و اکنون پدیده‌ای را همگانی کرده که نام «فضای مجازی» دارد. در اغلب کشورها و یا در همه کشورها به نسبت شناخت از تکنولوژی ارتباطات، لاجرم شناخت مفهوم و تعاریف از کاربرد فضای مجازی را ضروری کرده است. دولت‌ها براساس برنامه‌ریزی اقدام و حرکت می‌کنند. سانسور «داده‌ها» در چگونگی مدیریت‌های کلان اجرای دولت‌ها همچنان، حتی با پذیرش تکنولوژی «فضای مجازی» برقرار است، اما اکنون کمتر واژه «سانسور» رایج است و به جای آن اولاً از مفهوم واژگان «دانستن حق مردم است» تبیین «امنیت ملی» دارند. «ثانیاً» در سیر اهرم‌های تقابل قدرت‌ها می‌دانند که بخش مهمی از روابط بین‌المللی براساس تقابل اطلاعات در روابط کشورها و دولت‌ها می‌چرخد. به عبارت روشن‌تر بهره‌گیری از تکنولوژی ارتباطات و در صدر آن «فضای مجازی» ابزاری شده است تا در جهت «منافع» خاص و یا تعریف شده‌ از «تقابل» یا «تفاهم» به کار گرفته شود. فضای مجازی در چنین سپهری از روابط دولت‌ها و ملت‌ها و یا روابط دو و چندجانبه دولت‌ها با یکدیگر «ابزار» است اگر چه همچنان هیچ دولتی، گزاره «دانستن حق مردم» است را نفی نمی‌کند.
در نوشته‌های «محک» بارها این جمله «استراتژیکی» از «چامسکی» متفکر مشهور آمریکایی را که صهیونیسم بین‌المللی او را دشمن قسم خورده‌اش می‌داند، آورده‌ام. آن جمله از چامسکی این است «بزرگترین دشمن امروز جوامع بشری، سلطه و فراگیری گفتمان صهیونیستی است» واقعیت این است که در جهان، بالاترین سرمایه‌گذاری‌های «دلاری» سرمایه‌داران بزرگ صهیونیست، بخصوص در اروپا و آمریکا در بخش رسانه‌ها، علی‌الخصوص رسانه‌های خبری و سیاسی، قرار دارد که اصلی‌‌ترین وظیفه و یا اهداف آنها «افکار سازی» در راستای منافع گفتمان صهیونیستی است که مدام برای تثبیت آن، از فضای مجازی استفاده می‌کنند. این سرمایه‌داران بزرگ در راه‌اندازی شبکه‌های مشهور خبری در اروپا و آمریکا و فضاسازی گفتمانی در کشورهای غربی و بسیاری از کشورها، حتی در برخی از کشورهای همسایه ما سرمایه‌گذاری کرده‌‌اند تا «فضای مجازی» در چنبره گفتمان صهیونیستی، همان که چامسکی گفته است، بچرخد. پادزهر این چرخه، آگاهی و داشتن دانش شناخت و آگاهی از آن برای سالم ماندن افکار عمومی، بخصوص در شناخت از مرزهای دوست و دشمن است.
این گفته رهبری که فضای مجازی در کشور ما، «ول» است،گویای واقعیتی است از حربه استراتژی دشمن که «آگاهی» و آگاه‌سازی مردم را در طریق سیطره گفتمان صهیونیستی، هدفگذاری کرده و
جهت دهی می‌کند.
ضعف ما در «تفکر» در رسانه‌ها، بخصوص رسانه ملی، چنان در افکار عمومی مشهود است که نقد یا تائید را در دایره شعار زدگی می‌بینند. آگاهی و اطلاع‌رسانی بدون بن مایه تفکری محصولی بجز شعار زدگی چه در تائید یا تکذیب ندارد. این ‌آگاهی براساس تفکر و شناخت از ابزار رسانه‌ها و تکنولوژی آن «فضای مجازی» در ساحت آموزش‌ها در مجموعه برنامه‌ریزی وزارت آموزش و پرورش و در سطح آموزش عالی (دانشگاه‌ها) نیاز مبرم امروز ما است تا دریابیم «فضای مجازی» ابزار بسیار مهم در جهان ارتباطات است که امروز به قول «مک لوهان» دهکده کوچک شده است. «فضای مجازی» تکنولوژی و ابزار تعیین کننده در مجموعه نظام ارتباطات در جهان است. که نه سانسور پذیر است و نه می‌توان آن را کاملاً حذف کرد. آگاهی و فربه‌سازی دانش در جامعه، محک اصلی در شناخت جبهه‌ای است که امروز به «جنگ رسانه‌ای» در ابعاد فراملیتی مشغول
است.

 

منبع:اطلاعات

 

 

پایگاه اطلاع رسانی احمد امیری ، صاحب امتیاز و مدیر مسئول پایگاه تحلیلی گفتمانی آبادان نیوز : لطفا کلیک کنید 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج