کد خبر: ٢٨٧١٣   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1401/11/24-٢٢:٥٠

بسته خبری بین الملل

تازه‌ترین‌های بین‌الملل

در این بسته خبری به تشریح آخرین اخبار بین الملل می‌پردازیم./ ابوالفضل امیری

 

برکهتازه‌ترین‌های بین‌الملل را اینجا بخوانید: 

 

سازمان اطلاعات روسیه: آمریکا در حال طراحی حمله تروریستی است

سازمان اطلاعات روسیه: آمریکا در حال طراحی حمله تروریستی است

سازمان اطلاعات روسیه با انتشار بیانیه‌ای فاش کرد که آمریکا در ژانویه گذشته ۶۰ شبه نظامی را برای انجام اقدامات تروریستی در روسیه و کشورهای مشترک المنافع همسایه آن اجیر کرد و آموزش آنها در پایگاه التنف در سوریه انجام می‌شود.

بر اساس این گزارش، در بیانیه سازمان اطلاعات روسیه آمده است: طبق اطلاعات موثق دریافت شده توسط سرویس اطلاعاتی روسیه، ارتش آمریکا به طور فعال از گروه‌های جهادی وابسته به داعش و القاعده برای انجام اقدامات تروریستی در منطقه قلمرو روسیه و کشورهای مستقل مشترک المنافع عضوگیری می‌کند.

این بیانیه می‌افزاید: آمریکایی‌ها توجه ویژه ای به مشارکت دادن افرادی از قفقاز شمالی روسیه و آسیای مرکزی در میان اجیرشدگان خود دارند.

در بیانیه مذکور تأکید شد: قرار است اقدامات تروریستی برنامه ریزی شده، دیپلمات‌ها و پرسنل امنیتی روسیه را هدف قرار دهند./ اخبار بین الملل


جنگ آمریکا با اشیاء ناشناس
رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که جنگنده های نیروی هوایی این کشور یک شی ناشناس دیگر را روی دریاچه هونور در نزدیکی میشگان ساقط کرده اند.

براساس گزارش شبکه سی ان ان، یک منبع مطلع نظامی به این شبکه گفته، ارتش آمریکا روز یک شنبه به وقت محلی یک شی ناشناس دیگر را این بار روی دریاچه هونور در ارتفاع بالا هدف قرار داده و ساقط کرده است. این سومین هدفی است که آمریکا طی چند روز گذشته با آن مقابله کرده است.

براساس گزارشها، دستور ساقط کردن این هدف مستقیما توسط جو بایدن رئیس جمهور آمریکا صادر شده است. 

روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد، یک جنگنده اف-۱۶ یک شی ناشناس را در ارتفاع ۲۰ هزار پایی ساقط کرد.

وزارت دفاع آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که شی ناشناس که توسط یک جنگنده آمریکایی سرنگون شد در نزدیکی سایت‌های نظامی حساس در ایالات متحده پرواز می‌کرد.

رسانه‌های کانادایی نیز بامداد یکشنبه از کشف یک شئ پرنده دیگر در ارتفاع بالا در آسمان این کشور خبر داده بودند. 

مرکز فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی (نوراد) با اعلام کشف این شئ ناشناس، گفت هواپیماهای نظامی در حال عملیات در منطقه و نظارت بر آن هستند.

ارتش کانادا نیز اعلام کرد کل حریم هوایی مناطق «یوکان» و «نوناووت» را به دلیل وجود این شئ پرنده ناشناس مسدود و پرواز ممنوع اعلام کرده است.

دقایقی بعد، «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا اعلام کرد جنگنده‌های کانادایی و آمریکایی این شیء ناشناس را در آسمان شمال غربی این کشور ساقط کردند.

هفته قبل بود که رسانه‌های آمریکایی خبر دادند که دو جنگنده «اف-۲۲» این کشور بعد از چرخیدن اطراف بالن اطلاعاتی چین، آن را منهدم کردند.

وزارت دفاع آمریکا ضمن اتهام‌زنی به چین درباره تلاش برای جمع‌آوری اطلاعات از مراکز راهبردی این کشور با استفاده از بالن، گفته بود سرنگونی آن نیز با هماهنگی و حمایت دولت کانادا انجام شد.

روز گذشته نیز آمریکا اعلام کرد که یک شی دیگر را در حریم هوایی آلاسکا سرنگون کرده است./ اخبار بین الملل


شی جی پینگ و رئیسی
سفیر اسبق ایران در پکن گفت: اینکه امروز دولت ما چگونه بتواند به دولت چین اثبات کند که ایران در پی همکاری باثبات و طولانی حداقل ۲۵ ساله است، ماموریت آقای رییسی در پکن است.

رئیس جمهوری نخستین مقام ارشد رسمی است که امروز پس از سال نوی چینی به این کشور سفر می‌کند. سفری سه روزی که هیاتی شش نفره متشکل از وزرای دولت و رئیس بانک مرکزی در آن سیدابراهیم رییسی را همراهی می‌کنند. به گفته کارشناسان این سفر در شرایطی که ایران و چین هر دو تنش‌ها و اختلاف‌نظرهایی با اروپا و آمریکا دارند در ابعاد مختلف اقتصادی و سیاسی دارای اهمیت است.

جواد منصوری، سفیر اسبق ایران در چین و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگویی ماموریت مهم رییس جمهور در سفر به پکن را بررسی و تشریح می کند.

فکر می‌کنید مهم‌ترین محورهای سفر رییس جمهور به چین چیست و این سفر از چه ابعادی اهمیت دارد؟

روابط ایران و چین به دلایل مهمی در ابعاد مختلف دارای اهمیت است. متاسفانه دولت‌های ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی اهمیت روابط با چین را درک نکردند و اغلب مدیران کشور گرایش به رابطه با غرب دارند. به همین دلیل دولت چین نیز نسبت به برنامه‌های بلندمدت و زیربنایی و سرمایه‌گذاری با ایران تردید دارد. چینی‌ها تصور می‌کنند که اگر روزی غرب و اروپا چراغ سبز به ایران نشان دهند مدیران ایرانی قطعا رابطه با غرب را ترجیح می‌دهند و شرق را رها می‌کنند. این نکته بسیار مهمی است که همچنان تداوم پیدا کرده و موضع دولت چین نیز تغییری نکرده است.

حال در چنین شرایطی اینکه امروز دولت ما چگونه بتواند به دولت چین اثبات کند که ایران در پی همکاری باثبات و طولانی حداقل ۲۵ ساله است، ماموریت آقای رییسی در پکن است. این ماموریت بسیار مهم و حساسی است و اگر دولت موفق شود این اصل را در پکن اثبات کند زمینه‌های همکاری بسیار زیاد است. دولت چین باید اطمینان به روابط باثبات با ایران پیدا کند تا این همکاری‌ها شکل بگیرد.

فکر می‌کنید تنش‌های امروز ایران و چین با غرب می‌تواند عاملی برای نزدیکی بیشتر دو کشور باشد؟

تنش‌های چین با غرب می‌تواند در نزدیک‌ کردن روابط ایران و چین تاثیرگذار باشد. اما تاکید می‌کنم که برای برنامه بلندمدت و همه‌جانبه نیاز به اطمینانی قطعی است. چرا که پروژه‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف از یک سو سرمایه‌بر و در سوی دیگر زمان‌بر است. ممکن است یک طرح کلان زیرساختی ۱۰ سال به طول بیانجامد اما وقتی عملی شد تحولی بزرگی ایجاد می‌کند. لازمه تحقق چنین طرح‌ و پروژه‌هایی نیز ثبات سیاسی و اقتصادی است.

این موضوعی است که حتی زمانی که من در پکن ماموریت داشتم بعضی از مقامات چین به صراحت آن را مطرح می‌کردند. آن‌ها می‌گفتند که هر چند وقت یک بار شاهد تغییر مدیران و پس از آن تغییر مواضع شما هستیم و این باعث نگرانی دولت ماست. بنابراین اگر آن‌ها اطمینان پیدا کنند تا حدود زیادی این امکان را دارد که با ما همکاری کند. دولت چین سیاست ثابتی دارد و سعی می‌کند تمام بازارها دنیا را داشته باشد.

سوال دیگر این است که هنوز برنامه همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین ضمانت و قرارداد اجرایی ندارد. به نظر شما در این سفر به این سند همکاری و قراردادهای همکاری پرداخته می‌شود؟

نکته اینجاست که باید زمینه‌های اجرایی همکاری فراهم شود. ما باید دستگاه‌ها را برای همکاری با چین آماده کنیم و برای این منظور دستگاه‌ها باید توانایی خود را در همکاری با چین نشان دهند. اگر چین درصدد اجرای طرحی است باید دستگاه مرتبط ما نیز به طور فعال با آن مواجه شود. در گذشته ناهماهنگی دستگاه‌های ما مانع همکاری گسترده با طرف چینی شده و بعضا باعث توقف پروژه‌ها و کارها نیز شده است. به عنوان نمونه شرکت چینی برای ما کارخانه‌ای راه‌اندازی می‌کند اما به طور مثال بانک مرکزی پول آن را پرداخت نمی‌کند و می‌گوید که در جریان نیست. این دست اتفاقات لطمات زیادی به روابط و همکاری‌های ایران با چین وارد می‌کند.

باید توجه داشت که هر استان چین در حد یک کشور است و امکانات دولت چین برای همکاری بسیار گسترده است و ما باید بتوانیم ظرفیت‌های استفاده از این امکانات را ایجاد کنیم. به طور مثال حوزه گردشگردی را ببینید. چین سالانه ده‌ها میلیون گردشگر راهی نقاط مختلف دنیا می‌کند اما ما تاکنون از این ظرفیت استفاده‌ای نکردیم. وقتی ما کاری در این زمینه نکردیم اگر روی کاغذ هم بنویسیم که دو کشور باید در زمینه گردشگری همکاری کنند، نتیجه‌ای ندارد. به طور مثال باید راهنمایان تور داشته باشیم که زبان چینی بدانند اما نداریم و بسیاری موارد دیگر از این دست که امکانات و ظرفیت‌های آن در کشور وجود ندارد.

نکته دیگری که حائز اهمیت موضوع تقویت رایزن‌های ایران در سفارت چین است. باید نمایندگی‌های ایران رایزن‌های اقتصادی، علمی و آموزشی و حتی رایزن ویژه کشاورزی داشته باشیم. به این دلیل که زمینه کار کشاورزی بسیار گسترده است و فعالیت موثر در این حوزه از عهده یک دیپلمات سیاسی برنمی‌آید. یک نفر باید در چین فقط بر این بخش متمرکز باشد و کشاورزی ایران را با چین گره بزند و به طور مستمر بر فعالیت‌های این حوزه پیگیری و نظارت داشته باشد. بنابراین باید افراد متخصص در حوزه‌های گوناگون در زمینه‌های مختلف همکاری در چین تلاش کنند تا پیوند با ایران برقرار شود.

ابعاد دیپلماتیک سفر آقای رییسی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ این سفر چه پیام‌ها و پیامدهای دیپلماتیکی خواهد داشت؟

به طور قطع این سفر در سطح جهانی انعکاس زیادی خواهد داشت و عده‌ای دروغ‌ها و شایعه‌های عجیبی خواهند ساخت و مطالب عجیبی را مطرح می‌کنند. اما پیام این سفر اینجاست که کشورهای دیگر متوجه می‌شوند جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی همکار و همراه و متحد دارد.

همانطور که امروز رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی نیز از رییس جمهوری دعوت کرده تا به این کشور سفر کند و زمینه‌های بسیار خوبی برای همکاری با این کشور نیز وجود دارد. بنابراین احتمال دارد که ظرف دو تا سه ماه آینده رئیس جمهوری سفری به آفریقای جنوبی داشته باشد و ضمنا ایران عضو سازمان بریکس هم بشود که ظرفیت‌های مهمی در کنار عضویت در اوراسیا و سازمان شانگهای برای ایران به وجود می‌آورد. به این ترتیب با این سفر و در آینده تصور اینکه ایران تنهاست و در جهان حامی ندارد کاملا به هم می‌ریزد و این به مثابه تقویت مواضع و اقتدار ایران خواهد بود.

در مجموع امیدوار هستم که آقای رئیسی بتواند دستگاه‌های دولت را در ارتباط با دستگاه‌های مشابه دولت چین برای یک همکاری مستمر و دائمی بسیج کند. دولت چین نیز در صورت اطمینان حاصل کردن از عزم ایران از این حرکت استقبال می‌کند و ما شاهد همکاری بسیار خوبی در میان دو کشور خواهیم بود./ اخبار بین الملل

 

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج