کد خبر: ٢٨٨٨٣   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1401/12/11-٢٣:١٩

در این گزارش وبگردی با "طرز تهیه نان فوکاچیا" آشنا می‌شویم.

 

برکه _ تازه‌های وبگردی را با ما بخوانید:

 

طرز تهیه نان فوکاچیا ایتالیایی خوشمزه و روش تزیین آن با سبزیجات توسط خانم فرانک پناهی را در زیر بخوانید و ببینید.

روش ورز دادن و غلظت خمیر نان فوکاچا با نان های دیگر تفاوت دارد. استراحت های طولانی خمیر باعث ایجاد حباب های زیاد در نان می شود.

طرز تهیه نان فوکاچیا

فوکاچیا از نان‌هایی است که با خمیر ترش پخته شده و بافت داخلی آن شباهت زیادی به نان پیتزا دارد.

تاریخچه‌ این نان به تمدن قدیمی اتروسک و روم باستان برمی‌گردد. در آن زمان این نان را در نوعی اجاق سنگی یا آجری به نام «هارت» (Hearh) می‌پختند.

مواد لازم برای تهیه نان فوکاچیا

آرد /250 گرم

آب / 200 گرم

شکر / 10 گرم

روغن زیتون / 20 گرم

مخمر / 2/5 گرم

نمک / 5 گرم

روغن زیتون / برای رومال

سبزیجات معطر مثل ریحان ،سیر حلقه شده ،گوجه فرنگی حلقه شده ،زیتون حلقه شده

به مقدار لازم

دستور پخت نان فوکاچیا

مایه خمیر را در آب ولرم حل کرده و نیمی از روغن زیتون و نیمی از آرد را اضافه کنید.

مواد را هم بزنید تا مایه یکدست شود.

بعد از ۱۰ دقیقه حباب های ریزی داخل مایه تشکیل می شود که نشانه فعال شدن مایه خمیر است.

نان خوشمزه‌ای که طعم سیر دارد و بافت کیک + فیلم آموزشی

حالا بقیه آرد و نمک را کم کم و با احتیاط به مواد اضافه کنید تا خمیری یکدست بدست آید.

نکته : خمیر نان فوکاچا باید شل و چسبنده باشد.

کف ظرفی را به روغن زیتون آغشته کرده و خمیر را درون آن قرار دهید.

حالا مانند تصویر خمیر را ورز دهید.

ورز دادن خمیرورز دادن این خمیر با خمیرهای دیگر متفاوت است؛ باید هر بار ظرف را بچرخانید و لایه لایه خمیر را روی هم بیاورید.

حدود ۱۰ بار این کار را تکرار کنید تا خمیر ابریشمی و نرم شود.

بعد از ورز دادن خمیر، روی آن را بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید.

سپس دوباره خمیر را ورز دهید.

ورز دادن و استراحت خمیر را ۳ تا ۴ بار تکرار کنید.

پس از اتمام مراحل ورز دادن روی ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید و برای یک شب در یخچال قرار دهید تا خمیر پف کند.

به خمیر استراحت دهیدبعد از استراحت خمیر را از یخچال دربیاورید.

کف قالب فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و با دو قاشق روغن زیتون چرب کنید.

خمیر را به آرامی و طوری که حباب‌های داخل خمیر آسیب نبینند به قالب منتقل کنید.

روی خمیر را هم کمی چرب و با دست چرب‌شده سوراخ‌هایی روی آن ایجاد کنید. خمیر را آهسته در قالب باز کنید.

حالا باید خمیر را ۴۰ دقیقه در جای گرم یا داخل فر با دمای ۴۰ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دهید تا استراحت کند و کاملا پف کند.

بعد از استراحت آخر خمیر، سیر له شده را با ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و روی خمیر بریزید.

گوجه‌ی گیلاسی نصف‌شده، زیتون، آویشن و نمک دریایی را هم برای تاپینگ روی خمیر قرار دهید.

تزیین نان با سبزیجاتخمیر را برا مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دهید تا بپزد.

در آخر برای طلائی شدن روی نان، ۱۰ دقیقه گریل فر را روشن کنید.

نان را در سینی قرار دهید و بعد از خنک شدن برش بزنید.

برش زدن نانهمانگونه که مشاهده کردید در دستور پخت این نان از ترکیب روغن زیتون و سیر استفاده شده که عطر و طعمی شبیه به نان سیر به آن می‌دهد و برای پیش‌غذا بسیار مناسب است. برای روی این نان می‌توانید از سبزیجات مختلف استفاده کنید. نوش جان .

منبع: صداوسیما 

 

 

 

پایگاه اطلاع رسانی نشریه برکه بطور منظم خبر های استان فارس علی الخصوص خبر شیراز را به همراه اخبار خوزستان و جنوب ایران را برای شما منتشر میکند  با ما همراه باشید.

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج