کد خبر: ٢٨٩٠٤   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1401/12/13-٢٢:٥٣

در این گزارش وبگردی با "روش‌های کاهش کالری برنج" آشنا می‌شویم.

 

برکه _ تازه‌های وبگردی را با ما بخوانید: 

 

برنج یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی دنیا است؛ بخصوص در کشور‌های آسیایی زیاد مصرف می‌شود. این ماده‌ی غذایی خواص و فواید زیادی دارد و نباید خود را از آن محروم کرد. 

برنج سرشار از نشاسته است و ۲۰۰ گرم برنج تا حدود ۲۵۰ کیلوکالری انرژی وارد بدن می‌کند. البته این میزان با توجه به نوع برنج متفاوت است. با این حال می‌توان کالری برنج را به نصف کاهش داد و با خیالی راحت‌تر آن را مصرف کرد.

ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید تا در این خصوص بیشتر توضیح دهیم.

راز تغییر شاخص گلیسمی مواد غذایی

در بین مواد غذایی حاوی نشاسته مانند برنج، سیب زمینی و پاستاها، برخی این نشاسته را با سرعت بیشتری در بدن به قند‌های قابل جذب تبدیل می‌کنند؛ بنابراین باید به دو نکته توجه داشت:

مواد غذایی حاوی شاخص گلیسمی بالا (کالری بیشتر) که با سرعت به قند تبدیل می‌شوند.

مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین (کالری کمتر) که به مدت زمان بیشتری برای آزاد کردن قند نیاز دارند.

احتمالاً تا اینجای مطالب را اکثر شما می‌دانستید. مهم این است که در منزل تبدیل به یک شیمیدان شوید و تلاشتان را برای تغییر دادن شاخص گلیسمی مواد غذایی و کاهش کالری انجام دهید. در واقع شیوه‌ی پخت برنج تأثیر زیادی در میزان شاخص گلیسمی آن دارد و این رازی است که باید بدانید.

۳ تکنیک برای کاهش شاخص گلیسمی برنج

یک محقق سریلانکایی ۸ غذا با بیش از ۳۸ نوع مختلف برنج تهیه کرده و به نتایج جالبی در خصوص کاهش کالری و شاخص گلیسمی برنج رسیده است که در زیر عنوان می‌کنیم:

برنج سرشار از نشاسته است و ۲۰۰ گرم برنج تا حدود ۲۵۰ کیلوکالری انرژی وارد بدن می‌کند. البته این میزان با توجه به نوع برنج متفاوت است.

برنج را بشویید

برنج را قبل از پخت با آب بشویید تا نیمی از نشاسته‌ی آن گرفته شود. سپس اجازه دهید تا در آب سرد خیس بخورد.

زمانی که آب به نشاسته آغشته و کدر شد آن را عوض کرده و دوباره آب تمیز داخل برنج بریزید؛ البته با این کار علاوه بر کمتر شدن شاخص گلیسمی مقداری از مواد مغذی برنج هم از آن خارج می‌شود.

پیلاف به جای کته و پلوی سفید

به جای کته یا پلوی دمی از پیلاف استفاده کنید. اگر اسم پیلاف برایتان کمی عجیب و غریب است باید بگوییم که این نوع برنج تا حدودی شبیه برنج کته استامبولی و یا قاطی پلو‌های خودمان است که با انواع سبزیجات طبخ می‌شود. به این صورت که ابتدا انواع سبزیجات مخصوص پیلاف مانند قارچ، تره فرنگی، سیر و ... را تفت می‌دهند و سپس برنج را شسته و داخل آن می‌ریزند. بعد از کمی تفت آب گوشت را به آن افزوده و بعد از جوشیدن زیر شعله را کم کرده و اجازه می‌دهند برنج آماده شود. می‌توانید در اینترنت دستور تهیه‌ی پیلاف را به طور کامل پیدا کنید. در این روش استفاده از سبزیجات و روغن باعث خنثی شدن شاخص گلیسمی برنج می‌شود.

روغن نارگیل

به این ترتیب که به آب برنج کمی روغن نارگیل اضافه کنید. بعد از پخته شدن برنج، آن را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود. این شیوه یعنی سرد کردن برنج ساختار آن را به طور کامل عوض کرده و میزان کالری آن را به نصف می‌رساند./ اخبار وبگردی

منبع: صداوسیما 

 

 

 


پایگاه اطلاع رسانی نشریه برکه بطور منظم خبر های استان فارس علی الخصوص خبر شیراز را به همراه اخبار خوزستان و جنوب ایران را برای شما منتشر میکند  با ما همراه باشید.

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج