بسته خبری دانش و فناوری
نوشیدن چای عمر را طولانی میکند/ نابودی تمام ویروسها با روغن چای و دارچین!
ابوالفضل امیری
برکه : محققان دانشگاه مستقل مادرید در مطالعه اخیرشان اظهار کردند نوشیدن حداقل دو فنجان چای در روز از قلب افراد محافظت میکند و به آنها کمک میکند تا عمر طولانیتری داشته باشند.
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که بیش از دو فنجان چای در روز مینوشند، نسبت به افرادی که چای نمینوشند بیشتر عمر میکنند.
محققان موسسه ملی سلامت از دادههای بانک زیستی بریتانیا استفاده کردند و در آن اطلاعات ۸۵ درصد از نیم میلیون مرد و زن ۴۰ تا ۶۹ ساله که به طور منظم چای مینوشیدند را مورد بررسی قرار دادند. از این تعداد، ۸۹ درصد گفتند که چای سیاه مینوشند. محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که اثرات مفید چای به اینکه چای سیاه با شیر یا شکر مصرف شود یا در دمایی که در آن نوشیده میشود بستگی ندارد.
در این مطالعه محققان به بررسی نتایج یک پرسشنامه که از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ انجام شده بود پرداختند و عادات این افراد را تا یک دهه بعد نیز بررسی کردند. محققان با بررسی اطلاعات و عادات نوشیدن چای افراد دریافتند مصرف منظم چای سیاه(پرمصرف ترین چای در اروپا) با کاهش متوسط بین ۹ تا ۱۳ درصد در مرگ و میر طی ۱۰ سال در میانسالان همراه بود. اکثر افراد مورد بررسی قرار گرفته افراد سفیدپوست، بزرگسال و مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی بودند.
"فرناندو رودریگز آرتالجو"(Fernando Rodríguez Artalejo) استاد پزشکی پیشگیرانه و بهداشت عمومی در دانشگاه مستقل مادرید، این تحقیق را نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در این زمینه توصیف کرد و گفت که بیشتر مطالعات در آسیا انجام شده است، چرا که آنها بیشترین مصرف چای سبز را دارند و تعداد افرادی که در خارج از آسیا مورد بررسی قرار گرفته بودند چندان زیاد نبودند و نتایج بررسیهای انجام شده بر روی آنها نیز چندان نتیجه بخش نبود.
وی گفت: این مطالعه به طور قطعی ثابت نکرد که چای عامل کاهش دهنده مرگ زودهنگام مصرف کنندگان چای است. سوال دیگری که بیپاسخ مانده است این است که آیا افرادی که چای نمی نوشند باید برای بهبود سلامت خود این کار را شروع کنند؟
آرتالجو گفت: باید مطالعاتی با اندازه گیریهای مکرر مصرف چای در طول زمان انجام شود و میزان مرگ و میر افرادی که چای مصرف نمیکنند به طور مداوم با کسانی که شروع به مصرف چای کردهاند یا به مرور زمان مصرف خود را افزایش دادهاند، مقایسه شود.
یافتههای این مطالعه در مجله "Annals of Internal Medicine" منتشر شده است.
دانشمندان دانشگاه میشیگان موفق به ابداع یک پوشش سخت و شفاف از روغنهای طبیعی شدهاند که قادر است ویروسها و باکتریهای مختلف را از بین ببرد.
اگرچه پوششهایی وجود دارند که میکروبهای مضر را روی سطوحی که مکرراً لمس میشوند از بین میبرند، اما اغلب این مواد یا باید به طور مکرر استفاده شوند یا مدت زیادی طول میکشد تا عمل کنند.
این در حالی است که اکنون ادعا شده است که یک پوشش جدید و بادوام بر هر دوی این کاستیها فائق آمده است.
در ساخت این ماده که در دانشگاه میشیگان ساخته شده است از پلاستیک پلیاورتان معمولی استفاده شده که با روغن درخت چای و روغن دارچین ترکیب شده است و همانطور که مشخص است، همه این مواد برای انسان بیخطر هستند.
این ماده در حالی که به شکل مایع است، یا با یک برس یا فرچه روی سطوح مالیده میشود، یا روی مواردی مانند دستگیره درب یا صفحه نمایش لمسی افشانه میشود و پس از خشک شدن، پوششی سخت و شفاف ایجاد میکند که ادعا میشود در کشتن باکتریها و ویروسها بسیار موثر است.
برخی از مولکولهای درخت چای و دارچین به مولکولهای پلیاورتان متصل میشوند و آنها را به شکل دائم در جای خود در یک ماتریس پلاستیکی نگه میدارند، در حالی که برخی دیگر آزادانه بین آن ماتریس و سطح پوشش حرکت میکنند.
گفته میشود مولکولهای آزاد عموماً تمایل دارند با مولکولهایی که پیوند متقابل دارند، باقی بمانند و سرعت تبخیر روغنها را کاهش میدهند. با این حال، وقتی میکروبها با پوشش تماس پیدا میکنند، مولکولهای آزاد با نفوذ به غشای محافظ بیرونی، آنها را میکشند و این کار را تنها در عرض دو دقیقه انجام میدهند.
در آزمایشهایی که روی سطوحی مانند صفحه کلید، صفحهنمایش گوشیهای هوشمند و تختههای برش مورد استفاده برای برش مرغ و گوشت در آشپزخانهها انجام شد، این پوشش حداقل به مدت شش ماه مؤثر ماند و ۹۹.۹ درصد از عوامل بیماریزا از جمله باکتری "ای.کولی"، MRSA و "کووید-۱۹" را از بین برد.
گفتنی است که این پوشش حتی اگر سطوح را به طور مکرر تمیز و پاک میکردند، اثر ضد میکروبی خود را حفظ کرد.
همچنین به عنوان یک مزیت اضافی، هنگامی که اثربخشی روغنها در اثر شروع به تبخیر شدن، کاهش مییابد، این پوشش را میتوان به سادگی با اضافه کردن روغنهای درخت چای و دارچین که توسط ماتریس پلیاورتان جذب میشوند، شارژ کرد.
پروفسور "آنیش توتجا" یکی از نویسندگان این مطالعه در مورد این تحقیق گفت: پاک کنندههای ضدعفونی کننده میتوانند میکروبها را تنها ظرف یک یا دو دقیقه از بین ببرند، اما به سرعت از بین میروند و سطوح را در برابر عفونت مجدد آسیبپذیر میکنند. همچنین ما سطوح ضدباکتری با ماندگاری طولانیتری بر پایه فلزاتی مانند مس و روی داریم، اما ساعتها طول میکشد تا آنها باکتریها را از بین ببرند. این در حالی است که این پوشش هم سریع عمل میکند و هم ماندگاری بالایی دارد و بهترینها را ارائه میدهد.
شرکت "هیگراتک"(Hygratek) که از دل دانشگاه میشیگان بیرون آمده، هماکنون در حال تجاریسازی این فناوری است.
این مطالعه به تازگی در مجله Matter منتشر شده است.
پایگاه اطلاع رسانی نشریه برکه بطور منظم خبر های استان فارس علی الخصوص خبر شیراز را به همراه اخبار خوزستان و جنوب ایران را برای شما منتشر میکند با ما همراه باشید.
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |