کد خبر: ٢٩٢٤٥   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1402/06/08-١٠:٢٢

جاذبه‌های گردشگری شیراز

باغ دلگشا شیراز را بشناسید

در این خبر گردشگری با "باغ دلگشا شیراز" آشنا می شویم.

 

برکههنگامی که وارد دلگشا می‌شوید همانند بسیاری از باغ‌های ایرانی جوی آب شما را به قلب باغ فرا می‌خواند؛ جایی که عمارت کلاه‌ فرنگی زیبایی در تقاطع خیابان شمالی-جنوبی و شرقی-غربی باغ خودنمایی می‌کند. عمارت سه طبقه‌ کلاه فرنگی به نمایش اشیای تاریخی مانند سکه، لباس و رادیو اختصاص دارد که هم اکنون به دلیل تعمیرات بسته است.

آشنایی با باغ دلگشا شیراز

باغ دلگشا را به بهارنارنج‌هایش می‌شناسند؛ ۳۰۰۰ اصله نارنج این باغ در اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت به شکوفه می‌نشینند و عطر دل‌انگیزشان تمام خیابان‌های اطراف را فرا می‌گیرد. علاوه بر درختان نارنج و پرتقال، انواع سرو، گردو، کاج، نخل، ارغوان و سایر درختان تزیینی در طرفین پیاده‌روهای این باغ سایه افکنده‌اند.

اگرچه قدمت تاریخی این باغ به قبل از اسلام و زمان حکومت ساسانیان، صفویان و قارجاریان برمی‌گردد اما در دوران صفویه هم مکانی برای تفریح بوده است. اگرچه در زمان حکومت نادرشاه تا آغاز حکومت زندیه باغ دلگشا دچار ضربه و آسیب‌های بسیاری شد اما در دوران کریم‌خان زند دوباره این باغ جانی دوباره گرفت و به دوران اوج آبادانی و شکوه خودش رسید.

سال‌ها بعد در دوران قاجار شخصی به نام حاج ابراهیم اعتماد الدوله شیرازی دوباره باغ را احیا کرد اما بعد از او این باغ هماند مخروبه‌ شد تا اینکه در سال ۱۳۳۶ توسط نواب رضا قلی میرزا باغ خریداری شد و عملیات مرمت و بازسازی شروع شد.

حدود ۳۰ سال بعد باغ دلگشا توسط میرزا علی اکبر قوام الملک مرمت شد درر زمان او بود که ایوان و ستون‌های این عمارت بنا شد. پسر او نیز حمام را در ضلع شرقی باغ ساخت. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این باغ تا حدود ۵۰ سال پیش نیز تحت تملک دختر قوام الملوک و همسرش ناظم الملک بود اما اکنون اداره آن در دست شهرداری است.

باغ دلگشا شیراز همانند باغ‌های ایرانی دارای دیوارهای بلند در اطراف و عمارتی زیبا در میانه باغ و جوی‌های آب به همراه حوض بزرگی که روبه روی عمارت قرار دارد و از آب قنات سرچشمه می‌گیرد. با ورود به این باغ سرسبزی آن شما را به وجد می‌آورد و بوی بهارنارنج شما را مدهوش می‌کند.

جوی آب به همراه فوارهایش که از وسط باغ کشیده شده است شما را به سمت مرکز باغ هدایت می‌کند، جایی که قدیمی ترین ساختمان کلاه فرنگی ایران همانند عمارتی سه طبقه با کاشی کاری‌های چشم نواز قد علم کرده است. در جلوی عمارت باغ استخر بزرگی وجود دارد تا همانند کولر آبی هوا را برای ساکنان عمارت تلطیف کند. داخل این عمارت یک تالار بزرگ به همراه چهار قسمت شاه نشین طراحی شده است. همچنین دو ستون بلندی که در وسط عمارت قرار گرفته ایوان بزرگ چوبی را نگه داشته است.

در زیر این ایوان می‌توانید شاهد سقفی از جنس چوب باشید. که به گچ‌بری و آینه کاری مزین شده. همچنین می‌توانید نقاشی‌هایی را ببینید که با مهارت خاصی با رنگ روغن کشیده شده‌اند. از دو درب ی که در دو طرف این ساختمان برای ورود به عمارت تعبیه شده است می‌توانید وارد عمارت شوید. گچ‌بری ها و آینه کاری های داخل عمارت بسیار چشم نواز هستند و به خوبی گویای هنر معماران زمان خود است.

 

 

همچنین می‌توانید دورتادور این عمارت شاهد اشعاری از شوریده شیرازی را ببینید که به زیبایی هرچه تمام با خط نستعلیق بر روی گچ ها نوشته شده است. او یکی از شاعران قرن ۱۳ بود که هم اکنون مزارش در آرامگاه سعدی قرار گرفته است.

 

 

وسعت کل باغ دلگشای شیراز ۶ هکتار است که در قسمت شمالی آن باغچه‌ای قرار گرفته که به دلیل وجود درختانی چون سرو، نخل ،کاج و بهارنارنج به باغ طاووس معروف است که متاسفانه به دلیل احداث خیابان این قسمت از باغ جدا شده است.

باغ دلگشا شیراز کجاست؟

آدرس: ایران، استان فارس، شهر شیراز، سعدیه جنوبی، باغ دلگشا

دسترسی: باغ دلگشا در شمال‌شرق شیراز و در ضلع جنوبی تنگ آب خان واقع شده است که چند قدمی بیشتر با آرامگاه سعدی فاصله ندارد و پیاده از آرامگاه در کمتر از ۵ دقیقه به آن خواهید رسید. اگر می‌خواهید با وسایل نقلیه عمومی به باغ دلگشا بروید، می‌توانید از اتوبوس‌های خطوط پایانه شهید دستغیب - بلوار نارنجستان و بلوار نارنجستان - پایانه نمازی استفاده کنید و در ایستگاه چهارراه دلگشا پیاده شوید. پس از پیاده شدن در این ایستگاه با چندقدم پیاده‌روی به باغ دلگشا می‌رسید.

پیش‌تر گفتیم که باغ دلگشا را به عطر و بوی بهارنارنج‌هایش می‌شناسند. بنابراین روشن است که بهترین زمان بازدید از دلگشا پایان فروردین تا میانه اردیبهشت است؛ یعنی فصل شکوفه کردن درختان نارنج.

بهار و تابستان: در این دو فصل سرسبزی و خنکی باغ شما را به وجد می‌آورد و اوقات دلنشینی را در میان نهرهای آب، فواره‌ها و درختان کهنسال سپری خواهید کرد.

پاییز و زمستان: در پاییز و زمستان که برگ درختان می‌ریزد منظره باغ کمی یکنواخت و تاحدی کسالت‌بار به نظر می‎‌رسد؛ اما در این فصل‌ها نیز کلاه‌ فرنگی و موزه باغ دلگشا همچنان تماشایی هستند و می‌توانید ساعتی را برای بازدید از آن‌ها اختصاص دهید./ جاذبه های گردشگری شیراز

منبع: سلام نو

 

 

 

امتیازدهی
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج