کد خبر: ٢٦٩٤٣   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1401/06/13-١٠:١٧

ابوالفضل امیری

 

برکه  : آیا تا به حال در مورد آب جامو، دارویی با قدمت قرن‌ها که در پزشکی آسیایی استفاده می‌شود، شنیده‌اید؟ این معجون متشکل از گیاهان و ادویه‌جات به دلیل اثرات ضد سرطانی، ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد دیابتی ارزشمند است. علاوه بر این بر اساس نتایج مقاله‌ای تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۶ توسط دانشگاه گرونینگن هلند منتشر شد، برخی از ترکیبات فعال آن از سلامت قلب و عملکرد گوارش نیز حمایت می‌کند.

به نقل از هلث، بر اساس بررسی سال ۲۰۲۰ که در مجله دیابت و سندرم متابولیک منتشر شد، نام این معجون از «جمپی» یک کلمه باستانی به معنای معجون جادویی در زبان جاوه‌ای گرفته شده است.

آیا «معجون جادویی جامو» مفید است؟

منشاء این نوشیدنی اندونزی است اما می‌توانید آن را در خانه نیز تهیه کنید. دانشگاه گرونینگن توضیح می‌دهد که محصولات سنتی جامو حاوی ترکیبی از گیاهان با فواید بالقوه برای سلامتی است. برخی از آن با گیاهان و ادویه‌هایی ساخته می‌شود که با التهاب مبارزه و عملکرد ایمنی را تقویت می‌کند و یا به بدن انرژی می‌دهد، در حالی که برخی دیگر ممکن است به تسکین کمردرد و درد عضلات کمک کند.

راه‌های مختلفی برای تهیه جامو وجود دارد اما ترکیبات رایج آن زردچوبه، زنجبیل، لیمو و عسل است.

این نوشیدنی سنتی اندونزیایی به دلیل اثرات ضد التهابی و انرژی‌زا و سایر فوایدش به‌ طور گسترده مصرف می‌شود. بر اساس شواهد بالینی منتشر شده توسط دانشگاه گرونینگن برخی از گیاهان مورد استفاده در جامو با استرس اکسیداتیو مبارزه می‌کند؛ سلامت کبد را ارتقا و قند خون را نیز کاهش می‌دهد.

بر اساس گزارش مجله علوم و تحقیقات دارویی نتایج یک بررسی در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد جینسینگ پاناکس، زردچوبه، گون، زنجبیل و سایر مواد موجود در دستورالعمل‌های خاص جامو می‌تواند پاسخ ایمنی را تقویت کند و برخی از علائم مرتبط با  کووید ۱۹ را کاهش دهد.

همچنین بر اساس شواهد ارائه شده در بررسی‌های فیتوشیمی در سال ۲۰۲۲ آب جامو ممکن است حاوی چیرتای سبز(کلمغ)، گیاهی با اثرات ضد ویروسی، ضد التهابی و کاهش تب باشد. در آزمایش‌های بالینی این گیاه دارویی، سردرد، خستگی، گلودرد و سایر علائم را در افراد مبتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی کاهش می‌دهد.

دانشگاه گرونینگن اعلام کرده جامو ممکن است فشار خون بالا را نیز کاهش دهد؛ رشد تومور را سرکوب و درد عضلانی و مفاصل را کم کند. البته توجه داشت بیشتر مطالعات روی موش‌ها یا در یک محیط آزمایشگاهی کنترل‌ شده انجام شده‌ است؛ بنابراین یافته‌های آن ممکن است برای انسان‌ها صدق نکند. به علاوه آب جامو بسته به موادی که در آن استفاده می‌شود، ممکن است کم و بیش موثر باشد.

جامو فقط به این دلیل که طبیعی است، به معنای بی‌خطر بودنش نیست. آب جامو ممکن است خطرات کمتری برای سلامتی نسبت به برخی داروها داشته باشد اما همچنان می‌تواند اثرات نامطلوبی بر بدن بگذارد.

محققان در سال ۲۰۰۶ هشدار دادند که کاوا، یکی از رایج‌ترین مواد مورد استفاده در این نوشیدنی، می‌تواند بر هضم تاثیر بگذارد و باعث خستگی شود. به‌ طور مشابه اکیناسه و جینسینگ پاناکس نیز می‌تواند معده شما را ناراحت و احساس خستگی را بر شما مستولی کند. از سوی دیگر ریشه شیرین‌بیان ممکن است فشار خون را افزایش داده و باعث عدم تعادل الکترولیت شود.

همان‌طور که محققان خاطرنشان کردند، این عوارض جانبی لزوما وابسته به دوز مواد مصرفی در جامو نیست. ممکن است به دلیل سن فرد، ژنتیک یا وضعیت سلامتی و سایر عوامل واکنش‌های نامطلوبی از این محلول دریافت شود. به علاوه برخی از گیاهان ممکن است با یکدیگر یا با داروهای دیگری که مصرف می‌کنید، تداخل داشته باشد. به‌ عنوان مثال زردچوبه نباید همراه با ایبوپروفن، آسپرین یا داروهای ضد انعقاد استفاده شود. مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering توضیح می‌دهد که این گیاه می‌تواند بر متابولیسم دارو تاثیر بگذارد و سمیت برخی داروها را افزایش دهد.

در مجموع بعید است که یک لیوان آب جامو که گاهی نوشیده می‌شود، به سلامتی شما آسیب برساند. در مجموع مانند هر چیز دیگری اعتدال موضوعی کلیدی است.

بهترین گزینه این است که این نوشیدنی را در خانه تهیه کنید یا برندی را انتخاب کنید که از مواد ارگانیک استفاده می‌کند.

دستورالعمل ساده توصیه شده برای تهیه آب جامو شامل زردچوبه، زنجبیل، آب نارگیل، آب مرکبات تازه و کمی فلفل سیاه است. همه چیز را در مخلوط‌کن مخلوط و آب آن را صاف کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.


عینک جیبی جدید شرکت "لنوو" تجربه یک صفحه نمایش بزرگ روبروی چشمان کاربر را رقم می‌زند.

 عینکی که ویدیو پروژکتور می‌شود!

نقل از دیلی‌میل، عینک جدید شرکت "لنوو"(Lenovo) صفحه نمایش کامپیوتر را در فاصله چند سانتی متری از چشمان کاربران قرار می‌دهد تا به آنها هنگام کار یا تماشای فیلم، حریم خصوصی بیشتری بدهد.

عینک لنوو موسوم به "T۱" که این هفته در نمایشگاه برلین(IFA ۲۰۲۲) در آلمان رونمایی شد، از طریق درگاه USB-C به لپ‌تاپ، تلفن هوشمند یا تبلت متصل می‌شود. سپس محتوای دستگاه را روی دو صفحه OLED در هر لنز با کیفیت فول اچ‌دی جلوی هر چشم نشان می‌دهد و یک صفحه نمایش خصوصی ارائه می‌دهد.

عینک لنوو T۱ به کاربران این حس را القا می‌کند که محتوا را روی صفحه نمایشی بسیار بزرگتر از صفحه نمایش رایانه یا گوشی خود می‌بینند.

عینکی که ویدیو پروژکتور می‌شود!

این عینک یک صفحه نمایش مجازی را ارائه می‌دهد که بزرگ و سخاوتمندانه به نظر می‌رسد، در حالی که اندازه کل این دستگاه فقط در حد یک عینک معمولی است که در جیب جا می‌شود.

این عینک همچنین دارای بلندگوهای hi-fi داخلی در نزدیکی گوش است، بنابراین کاربران می‌توانند ضمن تماشای تصویر، صدای آن را نیز بشنوند و به عنوان مثال از تماشای یک فیلم به طور کامل لذت ببرند.

"اریک یو" مدیر اجرایی لنوو گفت: هر روز، مردم در سراسر جهان به طور فزاینده‌ای برای سرگرمی و بهره‌وری به سراغ دستگاه‌های تلفن همراه می‌روند و عینک جدید ما می‌تواند یک گلوگاه بزرگ در چنین تجربه‌ای برای کاربران باشد.

وی افزود: با راه حلی مانند عینک T۱، کاربران یک تجربه صفحه نمایش بزرگ قابل حمل و خصوصی دارند و می‌توانند مزیت بیشتری نسبت به تلفن و لپ‌تاپ خود دریافت کنند.

عینکی که ویدیو پروژکتور می‌شود!

این شرکت حتی به هیچ وجه سعی نکرده است این عینک را با واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده سازگار کند. در عوض، نمایشگر آن دید کاربر را کاملاً مبهم می‌کند تا تجربه‌ای کاملاً غوطه‌ورانه، مشابه با آنچه در یک سینما انتظار دارید، ارائه دهد.

این عینک هوشمند در اواخر سال ۲۰۲۲ در چین به فروش می‌رسد و سال آینده در سایر کشورها در دسترس خواهد بود. اگرچه صحبت‌هایی در مورد قیمت گزاف آن وجود دارد.

لنوو ادعا می‌کند که این عینک برای حرفه‌ای‌هایی مناسب است که تمایل دارند روی اسناد خصوصی بسیار حیاتی روی رایانه شخصی در فضاهای عمومی کار کنند، چرا که داشتن یک فضای کاری خصوصی مانع از جاسوسی و سرک کشیدن در فضاهای عمومی می‌شود و اطلاعات خصوصی را محفوظ نگه می‌دارد.

این فناوری همچنین برای افرادی مناسب است که می‌خواهند یک فیلم یا برنامه تلویزیونی را بدون اینکه یک غریبه ببیند آنها چه چیزی را تماشا می‌کنند، تماشا کنند.

تنها مشکل این است که کاربران باید هنگام استفاده از این عینک هوشمند در یک نقطه ساکن بمانند، زیرا استفاده از این عینک موجب اختلال دید برای دنیای واقعی می‌شود.

همچنین آنها باید به تلفن هوشمند، تبلت یا لپ‌تاپ کاربر متصل شوند، بنابراین در هنگام استفاده از این عینک، تحرک کاهش می‌یابد.

عینک لنوو T۱ مشابه عینک "Nreal Air" است که در ماه مه با قیمت ۴۰۰ پوند برای فروش عرضه شد. عینک "Nreal Air" نرخ تازه‌سازی نمایشگر بالاتری دارد که به تعداد دفعات نمایش یک تصویر جدید در هر ثانیه اشاره دارد.

عینک "Nreal Air" نرخ تازه‌سازی ۹۰ هرتز دارد، به این معنی که تصویر را ۹۰ بار در ثانیه جدید می‌کند، در حالی که عینک T۱ دارای نرخ تازه‌سازی ۶۰ هرتزی است.

گفتنی است، هنگامی که عینک "Nreal Air" به یک تلفن هوشمند متصل می‌شود، می‌تواند یک صفحه مجازی ۲۰۱ اینچی را در فاصله شش متری از چشمان کاربر پخش کند.

 

 

پایگاه اطلاع رسانی نشریه برکه بطور منظم خبر های استان فارس علی الخصوص خبر شیراز را به همراه اخبار خوزستان و جنوب ایران را برای شما منتشر میکند  با ما همراه باشید.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج