کد خبر: ٣٠٣٤٦   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1402/10/27-١٨:١٣

بسته خبری بین الملل

بسته بین الملل

دراین بسته خبری به‌تشریح آخرین اخبار بین الملل می پردازیم.

 

برکه _ بسته بین الملل را اینجا بخوانید.

 

موشک‌های خیبرشکن سپاه چگونه پایگاه های تروریست‌های تکفیری نابود کردند؟

چهار موشک «خیبرشکن» سپاه پاسداران در بامداد روز سه شنبه با طی مسافتی بالغ بر 1200 کیلومتر پایگاه گروه های تروریستی و تکفیری هیئت تحریرالشام و حزب اسلامی ترکستانی در شمال غرب ادلب، در نزدیکی مرزهای سوریه و ترکیه را هدف قرار دادند.

براساس اظهارات شاهدین عینی ساکن در روستای الوضیحی، اهالی این روستا در ابتدا تصور کردند که این منطقه هدف تجاوز رژیم صهیونیستی قرار گرفته است، اما ساعاتی بعد مشخص شد که موشک های سپاه پاسداران مقر گروه های تروریستی و تکفیری را هدف قرار داده اند.

پایگاه‌های آموزشی، مقرهای پشتیبانی لجستیک و یک مرکز درمانی که همگی در زمره پایگاه های داعش خراسان بودند، در جریان حملات موشکی سپاه پاسداران منهدم شدند.

«رضا الباشا»، خبرنگار میدانی در تشریح جزئیات این عملیات به خبرنگار تسنیم در حلب سوریه گفت: داعش خراسان، حزب ترکستانی و انصارالتوحید همگی در فهرست گروه های تروریستی بین المللی قرار دارند که پس از طی مراحل آموزشی توسط نظامیان آمریکایی به منظور انجام عملیات تروریستی در داخل ایران به افغانستان منتقل می شوند که آخرین نمونه آن، انفجار تروریستی اخیر در شهر کرمان در سالروز شهادت سردار سلیمانی بود.

موشک‌های سپاه پاسداران با عبور از فراز پایگاه های نظامی آمریکا در خاک عراق و سوریه حامل پیامی روشن برای رژیم صهیونیستی بودند که در صورت هرگونه تخطی این رژیم از خطوط قرمز ایران قادرند عمق راهبردی اسرائیل را هدف حملات خویش قرار دهند./ اخبار بین الملل


امیرعبداللهیان: هر اقدام اسرائیل را با قدرت پاسخ می‌دهیم

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست داووس در گفتگو با "فرید زکریا" گفت: ما با پاکستان و عراق روابط خوبی داریم. با هر دو کشور در خصوص ضرورت مقابله با تروریسم و تامین امنیت مرزهای مشترک گفتگو کردیم. اتفاق روز گذشته در اربیل عراق موضوعی است که مرتبط با عوامل موساد است. عواملی از موساد عملیات‌هایی را در ایران انجام دادند و به صراحت پذیرفتند. 

مقر موساد در اقلیم کردستان را با موشک دقیق هدف قرار دادیم

امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه ایران هر اقدامی که از طرف رژیم اسرائیل انجام بپذیرد را با قدرت پاسخ خواهد داد، ادامه داد: ما مقر موساد در اقلیم کردستان را با موشک دقیق هدف قرار دادیم. این به معنای هدف قرار دادن عراق نیست. اسرائیل دشمن مشترک ما است. اطلاعات نیروهای امنیتی ما در خصوص مکان هدف قرار گرفته دقیق است. عوامل موساد و کارگزارانی که در ناامن کردن ایران دست داشتند هدف اقدام ما بودند. مقامات امنیتی ما با مشاور امنیت ملی عراق در حال گفتگو هستند.

وزیر امور خارجه با اشاره به توافقنامه امنیتی ایران با عراق، افزود: در مورد عراق ما موافقتنامه امنیتی داریم. دولت و مقامات محلی کردستان متعهد شدند امنیت مرزی ما را حفظ کنند. اقدام ما در این چارچوب و در چارچوب مقابله با سو استفاده اسرائیل است.

هیچ تعارفی با طرف‌های تروریستی در پاکستان و اقلیم کردستان عراق نداریم

امیرعبداللهیان با تاکید بر این موضوع که در عملیات ایران علیه گروه‌های تروریستی در پاکستان هیچ یک از اتباع پاکستانی مورد هدف ایران نبوده‌اند، افزود: گروهی موسوم به جیش العدل که گروه ایرانی است و در پاکستان پناه گرفتند و ما بارها با مقامات پاکستان گفتگو کردیم، عملیاتی را در ایران انجام دادند از جمله در راسک. پاسخ ما به تروریست‌های ایرانی است. قبلا با وزیر خارجه پاکستان گفتگو کردم. ما به حاکمیت پاکستان و عراق احترام می‌گذاریم اما اجازه نمی‌دهیم امنیت ما را به بازی بگیرند و هیچ تعارفی با طرف‌های تروریستی در پاکستان و اقلیم کردستان عراق نداریم. اقدام ما در راستای کمک به امنیت ایران پاکستان و عراق و منطقه است.

ریشه بحران در منطقه در 75 سال پیش و اشغال فلسطین است

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با اشاره به اینکه در منطقه غرب آسیا امروز شاهد توسعه بحران و تنش هستیم، گفت: ریشه بحران به هفت اکتبر بر نمی‌گردد. حماس یک گروه فلسطینی آزادی بخش است که در مقابل اشغالگر عملیات انجام داده است. کشتار زنان و کودکان را در هیچ کجا نمی‌پذیریم. ریشه بحران در 75 سال پیش و اشغال فلسطین است. ما از آغاز نسل کشی اسرائیل در غزه هشدار دادیم که اگر جنگ در غزه و جنایات جنگی متوقف نشود دامنه جنگ گسترش می‌یابد.

وی ادامه داد: این به دلیل نقش ایران نبود به دلیل درک درست ایران از شرایط منطقه بود. آمریکا دو خطا مرتکب شد. اول رژیم اسرائیل را همراهی کرد. دوم درگیری را به دریای سرخ و روی یمن کشید. امنیت کشتیرانی مورد توجه ایران است. یمن بر همین موضوع باور دارد. امنیت دریای سرخ به تحولات در غزه گره خورده و همه ما ضرر می‌کنیم اگر جنایت در غزه متوقف نشود و جبهه‌های مختلف فعال باقی بماند.

عملیات‌ها علیه پایگاه موساد در اقلیم کردستان و جیش العدل در داخل پاکستان ارتباطی با وضعیت غزه ندارد

امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه عملیات ایران علیه مواضع موساد و گروه‌های تروریستی ارتباطی با وضعیت غزه ندارد، گفت: عملیاتی که در 24 ساعت گذشته روی پایگاه موساد در اقلیم کردستان و جیش العدل در داخل پاکستان انجام شد ارتباطی با وضعیت غزه ندارد. ما حماس را گروه تروریستی نمی‌دانیم. حماس جریان آزادی بخش فلسطینی در مقابل اشغال فلسطین است. 75 سال اشغال فلسطین یک واقعیت است. فلسطینی‌ها انسان هستند و باید حقوقشان تامین شود. حتی آنچیزی را که قطعنامه سازمان ملل به آن اشاره دارد از طرف اسرائیل نادیده گرفته شده است. وقتی جنگی در می‌گیرد دو قاعده تفکیک و تناسب باید رعایت شود. در عملیات انتقام جویانه اسرائیل اصل تفکیک رعایت نشد و 24 هزار فلسطینی کشته شدند. دوم اصل تناسب رعایت نشد. آیا در عملیات متقابل باید 10 برابر فلسطینی کشته شوند؟ اسرائیل رژیم آپارتاید و اشغالگر است. راه حل نظامی نیست و در تامین حقوق فلسطینی‌ها است.

ایران بر امنیت دریانوردی تاکید دارد

وزیر خارجه ایران با اشاره به اهمیت امنیت دریانوردی برای کشورمان  گفت: ما بر امنیت دریانوردی تاکید داریم. تجارت ما، صادرات نفت ما از طریق دریاست و امنیت دریاها مورد تاکید ماست و ما سود می‌بریم. اخباری ما داریم که یمن و عربستان به توافق نزدیک شدند و معتقدیم ناامن سازی به نفع این توافق نخواهد برد. آنچه که اتفاق افتاده مربوط به نسل کشی در غزه و حمایت یمن از فلسطین است. توقف نسل کشی در غزه ما را به توقف دیگر حملات خواهد رساند. ما همواره بخش مثبت تحولات در منطقه هستیم. در سال‌های گذشته برای مبارزه با تروریست در منطقه بهترین مستشاران ما به شهادت رسیدند. امنیت منطقه امنیت ایران است.

توقف نسل کشی در غزه می‌تواند منجر به توقف درگیری‌ها در جنوب لبنان شود

وی در پاسخ به سئوالی درباره بحث درگیری حز‌‌ب‌الله لبنان با رژیم صهیونیستی گفت: من در 100 روز گذشته با آقای نصرالله دیدار داشتم. 48 ساعت بعد از آتش بس در غزه از او پرسیدم اگر حملات اسرائیل متوقف شود آیا حملات حزب الله متوقف خواهد شد؟ او گفت بله. جهان شاهد بود در آتش بس یک گلوله از سوی حزب الله شلیک نشد. از سال 2006 در یک توافق نانوشته پایتخت‌ها هدف قرار نمی‌گرفت، اما اسرائیل ترور را به خارج از غزه کشاند و در بیروت یکی از افراد حزب الله را ترور کرد. توقف نسل کشی در غزه می‌تواند منجر به توقف درگیری‌ها در جنوب لبنان بشود. امروز شاهد نسل کشی و شدت جنگ در گرسنه نگه داشتن مردم فلسطین هستیم. این یعنی جنگ ادامه دارد. نتانیاهو باید بفهمد جنگ راه حل نیست و اسرای اسرائیل آزاد نخواهند شد. راه حل روشن است؛ توقف جنگ، متوقف کردن کوچ اجباری و تبادل اسرا. برای اداره پسا جنگ در گفتگو با رهبران فلسطین راه حل‌هایی مطرح است. راه حل برگزاری رفراندوم بین فلسطینی‌ها در غزه و کرانه است. مقاومت در مقابل اشغالگری به فعالیت خود ادامه خواهد داد. نتانیاهو فکر می‌کند راه حل در جنگ است و به آمریکا اتکا دارد. ما راه حل سیاسی را مورد توجه قرار دادیم و جنگ را راه حل نمی‌دانیم.

طرف آمریکایی از اراده لازم برخورددار باشد توافق دست یافتنی است

امیرعبداللهیان در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: ما در دولت آقای رئیسی، گفتگوهایی را با طرف‌های اروپایی و غیرمستقیمی را با آمریکا آغاز کردیم. در نهایت این گفتگوها با ابتکار عمل عمان مواجه شد. هدف این گفتگوهای غیرمستقیم نزدیک کردن دیدگاه است. ما همچنان از هر اقدامی که کمک کند همه طرف‌ها به تعهدات در برجام برگردند استقبال می‌کنیم. فکر می‌کنیم اگر طرف آمریکایی از اراده لازم برخورددار باشد توافق دست یافتنی است.

هیچ پهپاد و موشکی به روسیه برای بکارگیری در جنگ اوکراین ندادیم

وزیر خارجه کشورمان درباره اتهامات مطرح شده علیه ایران در خصوص ارسال پهپاد به روسیه در جنگ اوکراین گفت: در مورد اوکراین ما هیچ پهپاد و موشکی به روسیه برای بکارگیری در جنگ ندادیم. در تماسی که با وزیر خارجه اوکراین داشتم گفتم مدارک را به ما ارائه دهند و توافق کردیم تیمی از دو کشور در عمان دیدار کنند. تیم اوکراینی عدله برای اثبات نداشت و گفت اسناد را بعدا ارائه می‌کنیم. سندی به ما ارائه نشد. ما به کشورهای مختلفی پهپاد ایرانی را واگذار کردیم. اینکه کشوری از نمونه ایرانی کپی کند مسئولیتش به ما برنمی‌گردد. هنوز اوکراین سندی ارائه نکرده است. ما همانطور که در غزه، عراق و سوریه کشتار غیرنظامیان را نادرست می‌دانیم، جنگ را در اوکراین محکوم می‌کنیم. راه حل در جنگ نیست. ما از روسیه سئوال کردیم در چارچوب همکاری‌های دفاعی سلاحی از ایران مورد استفاده قرار گرفته؟ پاسخ آنان این است از هیچ سلاح ایرانی استفاده نکردیم. حتی من بیش از سه بار از آقای بورل خواستم تشویق کنند طرف اوکراینی را ارائه دهد. چنین چیزی اتهام بی اساس است.

امیرعبداللهیان درخصوص صادرات نفت ایران گفت: تحریم‌ها علیه ایران یکجانبه و غیرقانونی است. ما در چارچوب حقوق بین‌المللی حق خود می‌دانیم نسبت به صادرات نفت اقدام کنیم. آمریکا ارباب دنیا نیست. ما از حقوق خودمان دفاع می‌کنیم و از صادرات نفتمان در چارچوب حقوق بین‌المللی دفاع می‌کنیم.

ایران بخش مثبت تحولات در منطقه است

وی همچنین گفت: ما اسرائیل را به رسمیت نشناختیم. اینکه 75 سال فاسطین در اشغال است حقی را برای اسرائیل به وجود نمی‌آورد. اینکه کشورهای منطقه در تعاملات خود چه تصمیمی بگیرند به آنان برمی‌گردد، اما ما شاهدیم برخی از کشورهایی که با فشار ترامپ رابطه خود را با اسرائیل عادی کردند با مشکلات بیشتری مواجه شدند. ایران منزوی نیست. ایران بخش مثبت تحولات در منطقه است. برای ما امنیت منطقه مهم است. ما در دولت خود سیاست همکاری فزاینده با منطقه و همسایگان را مورد توجه قرار دادیم.

بد عهدی جزو ثابت سیاست خارجی آمریکا است

وزیر خارجه در پاسخ به سئوالی درباره بحث روابط میان ایران و آمریکا گفت: ما هر اقدام مبتنی بر احترام متقابل از سوی آمریکا را با اقدام متقابل پاسخ خواهیم داد. مشکلی که الان وجود دارد ما در سال 2015 به توافق رسیدیم. توافق هسته‌ای تعهداتی را برای همه مورد تاکید قرار داد. آن توافق به یک قطعنامه رسمی منجر شد، آمریکا بدعهدی کرد. برای ما آمریکا است، تفاوتی بین ترامپ و بایدن قائل نیستیم. وقتی که توافق هسته‌ای به مرحله نهایی رسید از زمان اوباما نقضش شروع شد و بدترین تصمیم را ترامپ گرفت. آمریکا بدعهدی کرد. ما توافقاتی با آمریکا کردیم اکنون نیز آثاری از بدعهدی را شاهد هستیم. بد عهدی گویا جزو ثابت سیاست خارجی آمریکا است و تفاوتی بین دولت‌ها وجود ندارد. رفتار غیرسازنده آمریکا را بدون پاسخ نخواهیم گذاشت. به نفع صلح و امنیت در جهان است که آمریکا رویکرد خودش از تقابل را به صلح تغییر دهد./ خبر بین الملل


کارشناس مسائل خلیج فارس: تحولات یمن نشانگر پایان نظم آمریکامحور در غرب آسیاست

ارتش آمریکا رهبری یک ائتلاف دریایی متشکل از 12 کشور را برای مقابله با حملات ارتش یمن به‌عهده گرفته است. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفته است که نیروهای آمریکایی و بریتانیایی با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند در حمله شبانه که شامل حداقل 60 هدف در 16 نقطه در اطراف یمن بود، دست داشتند.

آمریکا این حملات را در پاسخ مستقیم به حملات بی‌سابقه ارتش یمن علیه کشتی‌های دریایی بین‌المللی در دریای سرخ از جمله استفاده از موشک‌های بالستیک ضدکشتی عنوان کرده است، ارتش یمن نیز گفته است که به حملات پاسخ خواهد داد.

دکتر کامران کرمی، پژوهشگر مسائل عربستان و شبه‌جزیره عرب درباره هدف واشنگتن از شروع این حملات به خبرگزاری تسنیم گفت: در واقع هدف ادعایی آمریکایی‌ها بنابر اظهارات آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در سفر منطقه‌ای خود به منطقه غرب آسیا بازگرداندن امنیت و ثبات دوباره به دریای سرخ عنوان شده بود. حفظ کنترل واشنگتن بر دریای سرخ به‌عنوان یکی از آبراه‌های استراتژیک در سطح جهانی بسیار حائز اهمیت است، علاوه بر این امنیت آبراه‌های بین‌المللی هم برای متحدان آمریکا یعنی کسانی که درگیر این تنش‌ها می‌شوند مثل عربستان و هم سایر بازیگرانی که دریای سرخ محل عبور و مرور ناوگان دریایی و تجاری‌شان است، بسیار اهمیت دارد، لذا از آغاز اعلان ممنوعیت تردد کشتی‌های صهیونیستی و سایر کشورها به‌مقصد بنادر فلسطین اشغالی از مسیر دریای سرخ توسط ارتش یمن، آمریکا توسط متحدین منطقه‌ای خود تحت فشار قرار گرفت که چرا در برابر این چالش هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد.

کرمی ادامه داد: بنابراین آمریکایی‌ها هم برای اینکه پرستیژ ازدست‌رفته‌شان به‌عنوان یک قدرت بزرگ حفظ شود و هم با هدف اینکه جبهه دومی از تنش‌های منطقه به‌موازات جنگ غزه ایجاد نشود، دست به این تحرکات زدند و با همراهی انگلیس به اهدافی در خاک یمن حمله کردند، با این حال به‌نظر می‌رسد دولت بایدن در سالی که قرار است انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برگزار شود، به هیچ وجه به‌دنبال آن نیست که تنش‌ها در منطقه غرب آسیا تشدید شود و بحران‌های موجود با شکل‌گیری یک جنگ منطقه‌ای از کنترل خارج شوند، در نتیجه واشنگتن تصمیم به یک عملیات تاکتیکی محدود و مشخص به برخی از تأسیسات، پایگاه‌ها و فرودگاه‌هایی گرفت که تمرکز اصلی انصارالله در داخل یمن است تا بتواند دو هدف اصلی را تحقق ببخشد.

آتش‌بس در غزه، کلید کاهش تنش در باب‌المندب

این پژوهشگر مسائل شبه‌جزیره عرب در پاسخ به اینکه آیا این عملیات از تنش‌ها می‌کاهد یا آن را افزایش خواهد داد، تأکید کرد: تقریباً بر اساس اعلامیه‌ها، بیانیه‌ها و اظهارنظرهایی که مقامات یمنی از ابتدای شروع جنگ غزه بیان داشته‌اند منشأ اصلی تحولاتی که اکنون در دریای سرخ اتفاق می‌افتد، تجاوزی است که توسط اسرائیل در غزه رقم خورده است.

وی افزود: بنابراین عملیات‌های ارتش یمن در دریای سرخ به‌موازات این تشدید تنش‌ها در غزه صورت گرفته است و اگر جنگ در غزه سیر کاهشی به خود بگیرد و به‌سمت آتش‌بس حرکت کند، صنعا نیز اقدامات تهاجمی خود را کاهش می‌دهد یا متوقف خواهد کرد، بنابراین روشن است که بحران غزه  مؤلفه‌ای کلیدی برای فهم صحنه‌ای است که در منطقه در حال رخ‌دادن است.

به‌گفته کرمی، به‌دلیل در جریان بودن مذاکرات صلح عربستان و یمن که هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است، طرف یمنی نیز به‌دنبال بهره‌برداری از دستاوردهای این عملیات در میز مذاکره و افزایش قدرت چانه‌زنی با عربستان است تا پروسه صلح شکننده را به یک دستاورد قطعی و مشخص تبدیل کند.

این پژوهشگر با اشاره به پیامدهای منطقه‌ای تحولات اخیر در دریای سرخ و باب‌المندب از سوی محور مقاومت تأکید کرد: ایران و گروه‌های مقاومت امروز می‌توانند به آمریکا و سایر قدرت‌های بزرگ این پیام را ارسال کنند که توانایی تغییر قواعد بازی در سطح منطقه‌ای را به‌خوبی دارند، این تغییر بازی به یک پارادایم بنیادین بازمی‌گردد و آن تعادل و به توازن رسیدن دو عنصر اقتصاد و تجارت با امنیت و ثبات در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی است، بنابراین می‌توان گفت که این عملیات دارای اهداف نزدیک و دوری است که در شرایط سیال و ناپایدار منطقه‌ای در حال خودنمایی است.

کرمی درباره چشم‌انداز و آتیه بحران اخیر در دریای سرخ و یمن گفت: با توجه به اینکه عملیات آمریکا و بریتانیا عمدتاً جنبه رسانه‌ای و با هدف ارسال پیام و نمایش قاطعیت بوده است، بیشتر نوعی انعکاس تهدید استراتژیک قلمداد می‌شود و نه یک تهدید برای بازتعریف صحنه میدانی یمن، به این معنا که ارتش یمن به‌ویژه گروه‌‌ها و جریان‌های حامی مقاومت داخل یمن با توجه به هشت سال جنگ با ائتلاف عربی به دستاوردهای میدانی قابل‌توجهی دست پیدا کرده‌اند و در شرایط فعلی نیز با نمایش قدرت در دریای سرخ بیش از گذشته در صحنه میدانی این کشور به‌عنوان یک واقعیت سیاسی، نظامی و اجتماعی شناسایی خواهند شد.

وی ادامه داد: این عملیات بیش از آنکه بتواند معادلات داخلی یمن را تحت تأثیر قرار دهد، بیشتر ناشی از کنش و واکنش‌های بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی بر سر یک بازآرایی نظم منطقه‌ای و جهانی است و در این بین بازیگران منطقه‌ای به‌ویژه گروه‌های مقاومت به‌دنبال ارسال این پیام هستند که نظم آمریکامحور فرو پاشیده است و آمریکایی‌ها باید واقعیت‌های یک جهان چندقطبی‌شده را بپذیرند که در آن مسائل خاورمیانه بدون توجه به نقش‌آفرینی این بازیگران محلی به‌سمت حل‌وفصل حرکت نخواهد کرد.

کرمی در پایان گفت: این کارزار دریای سرخ بیش از آنکه بتواند روی معادلات داخلی یمن تأثیرگذار باشد، یک نمایش قدرت در آبراه استراتژیکی است که در سال‌های آینده کنار دو محور دریای سیاه و تنگه تایوان معادلات و عمده کنش و واکنش بازیگران را به خود اختصاص خواهد داد./ اخبار بین الملل


پشت پرده عقب‌نشینی یگان ویژه ارتش اسرائیل از غزه

درحالی که «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر اصرار دارد که جنگ زمینی در منطقه خان یونس غزه تا زمان آزادی همه اسرای اسرائیلی و حذف همه رهبران و فرماندهان ارشد حماس نباید متوقف شود، دوشنبه شب ارتش اسرائیل از انتقال یگان «دوودوان» از نوار غزه به کرانه باختری با پیش‌بینی وقوع انتفاضه سوم در این منطقه خبر داد.

عقب‌نشینی یگان ویژه ارتش اسرائیل از غزه

دوودوان یک یگان رزمی ویژه است که در سال‌های اخیر با تمرکز بالا در همه مناطق کرانه باختری فعالیت می‌کند و هدف آن جلوگیری از انجام عملیات‌ها و فعالیت‌های گروه‌های مقاومت است.

یگان دوودوان گاهی به‌صورت علنی و در اغلب موارد به‌شکل مخفیانه فعالیت می‌کند و نیروهای آن در حالت آماده‌باش شبانه‌روزی قرار دارند. عناصر این یگان مأمور انجام عملیات‌های بازداشت، ترور و خنثی‌سازی عملیات‌های رزمندگان مقاومت هستند. یگان مذکور همچنین یکی از فعال‌ترین یگان‌های ارتش رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود و عناصر آن به‌شکل شبانه‌روزی در حال انجام مأموریت‌هایی هستند که یا از پیش طراحی شده است و یا به‌شکل ناگهانی و به‌درخواست فوری شاباک باید انجام بگیرد.

فعالیت‌های عناصر یگان مذکور در ابتدا کاملاً مخفیانه بود و آنها به‌شدت تحت مراقبت و سانسور قرار داشتند و نام و عکس این نیروها هرگز منتشر نمی‌شد تا جانشان به خطر نیفتد، حتی رسانه‌های صهیونیستی هرگز درباره وجود چنین یگانی در ارتش اسرائیل صحبتی به میان نیاورده‌اند و همه آنچه وجود دارد توسط رسانه‌های بین‌المللی فاش شده است و محافل جهانی تأسیس این یگان را در ارتش اسرائیل خارج از چارچوب قوانین جهانی می‌دانند.

اقدام ارتش اسرائیل برای خروج این یگان ویژه خود از نوار غزه درحالی صورت می‌گیرد که بحث در محافل سیاسی این رژیم درمورد مرحله سوم تهاجم زمینی به نوار غزه وانتقال از مرحله عملیات‌های نظامی گسترده و بمباران‌های شدید به مرحله عملیات‌های پیشرفته و کاهش شدت درگیری‌ها همچنان ادامه دارد.

«هرتزی هالیوی» رئیس ستاد ارتش رژیم اشغالگر در خلال مذاکرات خود با سران سیاسی این رژیم درباره فرسایش «دستاوردهای نظامی» ارتش اسرائیل در جریان تهاجم زمینی به غزه در سایه عدم وجود استراتژی سیاسی از سوی کابینه اسرائیل برای روزِ بعد از جنگ هشدار داد.

در هشدارهای رئیس ستاد ارتش صهیونیستی به نگرانی نهادهای نظامی اسرائیل درباره قدرت حماس برای سازماندهی مجدد صفوف خود در شمال نوار غزه اشاره شده است.

هراس صهیونیست‌ها از وقوع انتفاضه سوم فلسطین در کرانه باختری

این هشدارها بعد از آن مطرح شد که صداهای زیادی در نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیل به گوش می‌رسد که نسبت به پیامدهای وقوع انتفاضه مسلحانه در کرانه باختری در سایه تشدید تنش‌های امنیتی هشدار می‌دهند. هم‌زمان با آن ارتش اسرائیل باید خودش را برای سناریوی تقابل همه‌جانبه در مرز شمالی فلسطین اشغالی با لبنان آماده کند.

موسسه امنیتی رژیم صهیونیستی اخیرا به سران سیاسی این رژیم هشدار داد که ایجاد تنش با تشکیلات خودگردان فلسطین و تصمیم «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی برای امتناع از انتقال وجوه مالیاتی به این تشکیلات که وضعیت اقتصادی آن را بدتر می‌کند، منجر به تشدید و انفجار اوضاع در کرانه باختری خواهد شد و اوضاع را وخیم تر می‌کند.

در همین راستا بود که ارتش رژیم صهیونیستی در سایه تنش‌های امنیتی شدید در کرانه باختری  و هشدارهای زیادی که درباره وقوع انتفاضه سوم در این منطقه وجود دارد، یگان ویژه دوودوان را از نوار غزه به کرانه باختری منتقل کرد. اما محافل نظامی اسرائیل خارج کردن این یگان مهم از غزه را به ویژه در شرایط متشنج کنونی و درگیری شدید با نیروهای حماس در محورهای متعدد نوار غزه، اقدامی خطرناک می‌دانند.

«یانیو کوبوویچ» خبرنگار نظامی روزنامه هاآرتص در این زمینه گفت که عقب‌نشینی یگان دوودوان از نوار غزه و انتقال آن به کرانه باختری بیانگر جدی بودن هشدارها درباره وقوع انتقاضه سوم فلسطینی‌هاست. این یگان در روزهای عادی در کرانه باختری مستقر بود اما از زمان آغاز جنگ غزه نیروهای محدودی در کرانه باختری مانده بودند که اغلب آنها از نیروهای ذخیره یگان مذکور بودند و سایر  نیروهای ویژه به غزه منتقل شدند.

وی تاکید کرد، از زمان آغاز مانور زمینی در جنوب نوار غزه، یگان وابسته به تیپ کماندویی در کنار تیپ 98 به شکل اصلی در منطقه خان یونس مستقر بود و این یگان (دوودوان) یکی از برجسته‌ترین یگان‌های نیروی زمینی ارتش اسرائیل در نوار غزه محسوب می‌شود. اما در سایه تشدید تنش‌های امنیتی در کرانه باختری، ارتش تصمیم گرفت  این یگان را از ترس وقوع عملیات‌های خشونت آمیز در  کرانه باختری، به این منطقه برگرداند؛ به ویژه بعد از افزایش عملیات‌های ضد اسرائیلی در شهرک‌های اسرائیلی.

سردرگمی نیروی زمینی ارتش اسرائیل از ترس حزب‌الله

«امیر بوحبوط» خبرنگار نظامی وبسایت عبری والا نیز به نوبه خود اعلام کرد که در سایه تهدیدات فزاینده در جبهه شمالی از جانب حزب‌الله، ارتش اسرائیل همه عناصر تیپ 36 شامل تیپ گولانی و تیپ 188 و تیپ هفتم را از غزه عقب رانده است. این عقب‌نشینی پس از ارزیابی وضعیت جنگی در جبهه‌های مختلف صورت می‌گیرد. هدف از این اقدام آن است که نیروها بتوانند مجددا خودشان را سازماندهی کنند.

وی افزود، اما تیپ 36 باید آمادگی خود را حفظ کند؛ زیرا ممکن است در سایه تشدید تنش‌ها با حزب‌الله، نیاز باشد که نیروهای این تیپ در جبهه شمالی مستقر شوند. 

اما «میخائیل میلشتاین» رئیس مرکز مطالعات فلسطینی در دانشگاه تل‌آویو درباره پشت پرده عقب‌نشینی گروه بزرگی از نظامیان ارتش اسرائیل از نوار غزه گفت، اسرائیل بر سر یک دوراهی بزرگ قرار دارد؛ زیرا باید بین دو راه متضاد یکی را انتخاب کند: تضعیف حماس یا بازگرداندن همه اسرای اسرائیلی از غزه.

وی در گفت‌وگو با روزنامه یدیعوت آحارانوت اظهار داشت، درحالی که بیش از 3 ماه از جنگ غزه می‌گذرد، یک احساس اضطراب و نگرانی میان اسرائیلی‌ها برای ادامه جنگ وجود دارد؛ به ویژه اینکه اهداف اصلی اسرائیل در جنگ محقق نشده است. بسیاری نگرانند که جنگ غزه برای اسرائیل تبدیل به یک جنگ فرسایشی مداوم بشود و همچنین با توجه به شکاف بزرگ بین اهداف اسرائیل از جنگ با واقعیت، احساس سرخوردگی و ناامیدی میان اسرائیلی‌ها وجود دارد./ خبر بین الملل

 

 

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج